Воденият от Джон Макенроу отбор на Света спечели шестото издание от демонстративната надпревара "Лейвър Къп", която тази година се проведе във Ванкувър, Канада.

Световният състав надигра отбора на Европа с 13:2 точки, като в единствения мач от третия състезателен ден американците Бен Шелтън и Франсис Тиафо победиха със 7:6(4), 7:6(5) руснака Андрей Рубльов и поляка Хуберт Хуркач на двойки. По програма трябваше да се изиграят и 3 двубоя на единично, но те се обезсмислиха заради невъзможността на европейците да стопят изоставането си от 11 точки.

Въпреки победата на Отбора на Света, воденият от Бьорн Борг европейски състав продължава да води в общото класиране по брой спечелени купи с 4:2. Те триумфираха във всяко едно от първите 4 издания, а този на Света взе своя реванш в последните две години - сега и в Лондон миналата есен.

Това е втората най-убедителна победа за един от двата отбора в историята на състезанието. По-голяма разлика бе фиксирана единствено през 2021 година, когато Европа спечели с 14:1 точки.

Като абсолютен брой спечелени мачове възпитаниците на Макенроу тази година се наложиха с 8:1. 

Следващото издание е в Берлин, Германия догодина, а всеки сезон дестинациите се редуват - в Европа и Северна Америка.