Сегашният кмет на Община Стара Загора Живко Тодоров е кандидатът на ГЕРБ за местните избори през октомври, предаде репортер на "Фокус". Тодоров влиза в кметската надпревара за четвърти път. Той заема кметското място през 2011 г. и оттогава управлява града. Първите си избори печели след балотаж срещу кандидата за кмет на БСП Бойчо Биволарски. На изборите през 2015 г. е преизбран още на първи тур с резултат 79,04%, а през 2019 г. - с 68,63% от гласовете на старозагорци.

Преди да се включи в местната власт е бил народен представител в 41-ото Народно събрание от ГЕРБ. През това време е бил заместник-председател на Комисията по външна политика и отбрана, а след това и нейн председател. В момента е част от тясното ръководство на ГЕРБ - Изпълнителната комисия.

'Тази вечер в Летния театър на Стара Загора обявих, че ще бъда кандидат за кмет на предстоящите избори. Никога не съм се считал за незаменим или перфектен в работата си! Всеки човек носи своите предимства и недостатъци. Но знам едно - всичко, което съм правил до този момент, е било със сърце и с много амбиция и хъс за Стара Загора! Във времето осъзнах, че един кмет винаги ще бъде в положение от “осанна" до “разпни го". Знам и това, че папката с решените проблеми със сигурност е по-малка от тази с нерешените. Но си спомням и какъв беше градът ни преди 12 години. Много работа беше свършена! Имам своята мечта за Стара Загора.. Модерна, подредена, с добра инфраструктура, сигурна и перспективна за младите хора! Имам и програма, с която да се доближим до постигането ѝ! В следващите дни ще я публикувам. Защото утрешният ден започва с план, а не с обещания! Благодаря ви за подкрепата, имам нужда от нея!", написа Тодоров в социалните мрежи.

Рени АТАНАСОВА