Стоян Кубатов ще се бори за бронзовия медал до 72 кг. класически стил от Световното първенство в Белград, Сърбия, като преодоля единствения си съперник на репешажите. Българският национал ще излезе в двубой за отличието тази вечер след 19:00 часа.

В репешажната схватка Ибрахим Магомадов от Казахстан пренесе българина два пъти от партер през първата част, но Кубатов направи идентични движения през втората и изравни резултата. Мачът завърши 5:5 и българският национал продължи напред по критерий последна точка.

В петък Кубатов преодоля корееца Джи Йон Ли с 4:0 в квалификациите, след което отстъпи на Ганем с 1:5 на 1/8-финалите. Впоследствие французинът победи Магомедов с 10:0 на 1/4-финал, а след това надделя срещу Селчук Джан с 4:0 на полуфиналите. За бронза Кубатов ще излезе срещу турчина Селчук Чан, трети от Мондиал 2022.

Семьон Новиков избегна схемата на олимпийския първенец Жан Беленюк на 87 кг., който е една от причините украинецът да се състезава за България. Той ще започне Световното първенство срещу египтянина Мохамед Метуали. При 63-килограмовите Абу-Муслим Амаев ще започне срещу туркменистанеца Акмират Хелдиев, а до 67 кг. Иво Илиев ще се бори с грузинеца Йони Кецуриани.