Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино сподели, че отборът играе най-добрия си възможен футбол на базата на това, с което разполага той. Специалистът говори пред медиите преди мача от Висшата лига срещу Астън Вила в неделя.

"Горещо се надявам феновете да бъдат зад нас. Нормално е, когато не спечелиш, всички да са разочаровани и както казах на пресконференцията си преди, нормално е да покажат чувствата и емоциите си след равенство. Ние трябва да разберем обстоятелствата, няма да кажа, че те трябва да ни разбират на всяка цена, защото феновете са си фенове и искат винаги да побеждаваме. Със сигурност ще усетим подкрепата им, те ще бъдат зад отбора. Играчите се нуждаят от подкрепа, защото трябва да се представят отлично, а когато имаш подкрепа зад гърба си, това е една идея по-лесно.

Имаме много добри взаимоотношения с Унай Емери, той започна в професията по-рано от мен, защото беше в началото на треньорската си кариера, а аз – малко след него. Започнахме да играем, когато бях в Испания, бяхме в различни клубове. Той е страхотен треньор, а аз съм в много добри отношения с щаба на Астън Вила. Ще бъде страхотно да се видим с него отново.

За нас да победим винаги е възможност. Това е наистина важен мач за нас. Трябва да спечелим, трябва да продължим да играем добре. Трябва да бъдем по-клинични пред гола и да превръщаме шансовете в голове. Това е най-важното нещо във футбола, защото ако погледнем всички статистики сме в топ 4. Трудно е да се намери фаза от играта, в които Челси да не е на върха. Футболът е игра на голове, а в най-важната статистика сме на дъното. Затова и сме в това положение в момента.

Поговорих си сериозно с Николас Джаксън. Много е лошо да имаш 4 жълти картона в първите си 5 мача в един сезон. Още един и ще бъде наказан. Казах му да не спори толкова с реферите. През този сезон правилата в Англия бяха променени, а той идва от Испания, където нещата седят по съвсем различен начин“, каза Почетино.