Гергана Топалова започна успешно участието си на тенис турнира на червени кортове за жени от календара на Световната федерация ITF в Пазарджик с награден фонд 40 хиляди долара.

Българската тенисистка, която е поставена под №3 в схемата на състезанието, победи в мач от първия кръг участващата с "уайлд кард" Денислава Глушкова с 6:2, 6:1. Мачът продължи 77 минути.

На осминафиналите Топалова ще играе срещу бившата номер 35 в класацията на Женската тенис асоциация Полона Херцог от Словения. 

Държавната шампионка Джулия Терзийска, "щастлива губеща" от квалификациите, претърпя поражение от друга квалификантка Ника Радишич (Словения) с 4:6, 6:4, 3:6.

Участващата с "уайлд кард" 16-годишна Елизара Янева бе отстранена от петата поставена Сапфо Сакелариди (Гърция) с 6:1, 6:3. Мачът продължи 49 минути.

В надпреварата на сингъл продължават две българки, след като квалификантката Лия Каратанчева се справи с номер 2 Сузан Ламенс (Нидерландия) с 6:3, 6:2 и във втория кръг ще играе срещу Лоа Боасон от Франция.