Михал Пробиеж заменя Фернандо Сантош като селекционер на националния отбор на Полша, съобщи местаната футболна асоциация. 

"Дружина полска" се раздели с португалския наставник през миналата седмица след поражението с 0:2 в Албания и неубедителното представяне в квалификациите за Евро 2024.

"Михал Пробиеж бе назначен за селекционер на полския национален отбор. Това е най-добрият възможен избор. Пожелавам късмет на новия треньор", каза президентът на Полската футболна федерация Цезари Кулеша в изявление.

Пробиеж, който досега водеше младежите на Полша, ще дебютира официално през октомври, когато поляците пътуват за евроквалификация до Фарьорските острови, преди да приемат Молдова.

Полша е на четвърто място в в група “Е" с 6 точки от 5 мача. Съставът е на 4 точки зад водача Албания и на две зад Чехия и Молдова.

През кариерата си новият селекционер е водил редица местни отбори като Видзев, Ягелония, Висла Краков, Лехия Гданск и Краковия, като е бил начело и на гръцкия Арис. Той ще бъде представен днес по обед на официална пресконференция.