На пистата Пол Рикар завърши 86-то издание на Bol D`Or от Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм . Това беше и финалното състезание от четирите кръга за 2023 година, като отново сред елитните пилоти беше и нашия Мартин Чой. В 24 -и часовата надпревара българинът кара за италианския тим "Aviobike“ със съотборници Ивес Линдегер ( Швейцария) и Людовик Хайсер ( Франция) в клас Superstock 1000 cc.

Чой стартира първи от тримата за своя отбор и поддържаше добро темпо във всяка обиколка, като в късните часове на вечерта беше блъснат от друг пилот, но механиците на тима оправиха мотора за 40 минути и отново се върна на пистата до края на състезанието. Това забавяне обаче им костваше три позиции в класирането, като в крайна сметка финишираха на 15-та позиция в крайното подреждане. Общо 655 обиколки за едно денонощие направиха тримата пилоти от" Aviobike“ на пистата с дължина от 5.673 км.

"Добър финал на сезона направихме във Франция. Доволен съм и благодаря на отбора за професионализма. Винаги казвам, че най-важното е да завършиш такова състезание, което продължава 24 часа, защото много са рисковете през цялото време. Имах ситуация през нощта когато бях ударен от друг пилот, но механиците си свършиха работата отлично и се върнахме обратно на пистата. Още е рано да говоря за следващия сезон в Световния ендуранс шампионат, но със сигурност бих искал да участвам и през 2024 година. Сега се връщам в България и продължавам с подготовката си за стартовете от календара на BMU European championship и Републиканския шампионат . Остават два много важни кръга до края на 14 и 15 октомври в Серес, Гърция“, каза Мартин Чой.