Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори пред медиите преди утрешното домакинство от първия кръг на Шампионска лига. "Гражданите" ще приемат Цървена звезда, а миналият сезон спечелиха надпреварата за първи път в кариерата си след 1:0 над Интер. Спецът не приема това за даденост, а държи играчите си здраво стъпили на земята, като заяви, че не са направили нищо специално с един трофей.

"Утре е първата стъпка. Ще се опитаме да спечелим трите точки. Важно е играчите да не се чувстват много спокойни. За нашия клуб е невероятно, че спечелихме Шампионската лига, но колко клубове са печелили веднъж турнира? Много. Не сме направили нищо специално с един трофей, но сме изключително горди с него. Можеш да мислиш за финала, когато вече си стигнал 1/4-финал или полуфинал, но сега е твърде рано. Това е първият мач и пътят е дълъг", подчерта той.

"По-лесно е да защитиш трофея. Най-трудно е да го спечелиш за първи път. Изобщо не съм гледал финала. Вижте отбора, който победихме - Интер спечели с 5:1 дербито. Имах чувството, че са много силен отбор и те го доказаха. Двубоят бе много оспорван и те показаха силата си. Отново ще бъдат кандидат", призна специалистът.

"Джон Стоунс и Матео Ковачич се приближават до завръщането си, но не за утре. Може би за мача с Нотингам Форест", допълни каталунецът на пресконференцията си.