Капитанът на националния ни отбор Кирил Десподов можеше да направи мечтан дебют за новия си отбор ПАОК Солун, но негов гол бе отменен заради засада. В първата си среща с черно-бялата фланелка той влезе като смяна в 63-та минута вместо Янис Константелиас, а в 84-та се разписа. Попадението не беше зачетено, тъй като прегледът на ситуацията с помощта на ВАР показа засада на испанеца Брандон Томас, който подаде на българското крило.

Дербито на Солун между ПАОК и Арис завърши 0:0 и двата състава прибавят по една точка. ПАОК събра 7 и се изравнява с ОФИ на 3-та позиция, а Арис с 4 дели 7-ма позиция.

Дербито на Солун беше с поделено надмощие в големи периоди на мача, като ПАОК имаше преимущество във владеенето на топката и в ударите. 3 минути преди гола на българското крило Арис можеше да вкара. След центриране от пряк свободен удар от ляво на Лорен Морон защитникът Фабиано се пребори за кълбото и стреля, но слабо и стражът Доминик Котарски улови. В 84-та минута атаката от ляво бе започната от Тайсон, той центрира, а резервата Брандон Томас свали топката назад. Там Десподов дебнеше какво ще се случи, ориентира се първи и с техничен удар с десния крак я прекара през телата на двама бранители и не остави шансове за вратаря Хулиан Куеста. Радостта му, както и тази на препълнения стадион "Тумба" беше кратка.