Местен адвокат издигнаха като кандидат за кмет от БСП – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. 51-годишната Ирена Стасинопулу беше утвърдена на заседание на Националния съвет на социалистите. Към този момент тя е единствената дама, която влиза в битката за кметския пост в старата столица.

Ирена Стасинопулу е родена във Велико Търново има две висши образования, завършила е история и право във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“, а преди това и ПМГ "Васил Друмев“. От 21 години е адвокат във Великотърновска адвокатска колегия, на която в един мандат е била и зам.-председател. Ирена Стасинопулу е и общински съветник във Велико Търново в мандат 2015-2019 година. Била е секретар, зам.-председател и член на различни Районни избирателни комисии в града.

Практикува в областта на гражданското право, отдала се е на дейности, насочени към социално уязвимите групи. Участва в различни проекти, а под нейно ръководство се създава и първия Регионален център за безплатна правна помощ в старата столица.

Ирена Стасинопулу често помага на хора в затруднено положение, а от няколко години усилено работи в защита на жертви от домашно насилие. Името ѝ стана национално известно преди 10 години, след като турски тир катастрофира край Дебелец и разсипа цистерна със стирол, обгазявайки населението на града. Тогава Ирена Стасинопулу помогна на над 3500 души да получат обезщетение, след като бяха принудени да се евакуират.

Националния съвет на БСП утвърди и листата с кандидати за общински съветници. За водач беше определен общинският лидер на социалистите Михаил Михалев. Той е на 37 години, завършил е "Политическа журналистика“ и има над 20-годишен опит в местни и регионални медии. Работил е в сферата на връзките с обществеността, а две години е бил преподавател по журналистика в Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий“. Към момента е журналист във в. "Борба“ с ресор "Култура и образование“.