Ариарне Титмус от Австралия, която е олимпийска и световна шампионка в плуването, разкри че е претърпяла операция за премахване на доброкачествен тумор в яйчника.

Златната медалистка на 200 и 400 метра свободен стил на Олимпиадата и световната рекордьорка на 400 метра спореди с поснледователите си в "Инстаграм“, че ще са ѝ нужни няколко седмици почивка след интервенцията.

"От известно време се боря с контузия на прасеца, а преди три седмици претърпях операция – написа Титмус. - Със сигурност проблемът с прасеца е много малък. Беше намерен и израстък на десния ми яйчник. Разбира се, в такива моменти мислите за най-лошия сценарий и бях ужасена да изгубя яйчника ми, което може да навреди на желанието ми да имам деца. Но аз съм щастливка и се чувствам благословена, че намериха туморите, преди да са станали по-големи и да окажат влияние на здравето ми".

Ариарне Титмус постави световен рекорд на 400 метра свободен стил по време на Световното първенство във Фукуока, Япония миналия юли.

В интервю месец преди шампионата тя призна, че може да се откаже от спорта след Олимпиадата в Париж следващата година, ако загуби мотивация да се състезава.