Капитанът на отбора ни за Купа "Дейвис" - Валентин Димов, говори преди предстоящия двубой срещу Казахстан. Българският отбор в състав Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561) ще играе срещу Александър Бублик (№29 в света), Тимофей Скатов (№125), Михаил Кукушкин (№246) и специалистите на двойки Александър Недовесов (№46 в ранглистата при тандемите) и Андрей Голубьов (№66).

Срещите ще се проведат в събота и неделя на кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември в 11.00 часа.

"Започнахме тренировъчния лагер в понеделник заедно с всички момчета, заедно с нашите млади юноши, които са част от разширения състав за Купа "Дейвис". Единствено Янаки Милев е новото лице в състава. Останалите четирима са основния състав. Момчетата са добре. Готвим се за мачовете на сингъл и няколко формата за мача по двойки. Всеки един мач, който проведем, ще бъде важен за нас“ каза Димов.

"У дома и стените помагат. Разчитаме на подкрепа от любителите на тениса. Мое желание е да видя голяма част от нашите състезатели и треньори да гледат най-добрите ни тенисисти. Това е един пример за тях и мотивация“, допълни той.

"Проведохме разговори с екипа на Григор Димитров, в които изявихме желание да е част от отбора. Участвието му в състава е помощ и ставаме по-силни. Доказало се е във времето, че е страхотен играч. Отговорът бе, че е несъвместимо с неговата програма. Не се вписва по най-добрия начин. В последните години Григор Димитров не е играл за отбора и сме свикнали с това нещо. Неговото име е допълнителна мотивация, но пък и за тях е мотивация да постигнат успех без участието му в отбора“, добави бившият тенисист.