Селекционерът на Франция Дидие Дешан не вярва полузащитникът на Ювентус Пол Погба съзнателно да е употребил допинг. Преди два дни стана ясно, че той е дал положителна проба за допинг, а Италианският национален антидопингов трибунал временно му спря правата, докато тече разследването.

"Много съм изненадан. Не мога да си представя, че той го е направил съзнателно. Нямам цялата информация и нещата ще излизат, но толкова работи му се събраха напоследък, че на Пол ще му бъде трудно", призна той пред телевизия TF1. Под негово ръководство Погба има 91 мача и 11 гола за "петлите"

"Не мога да повярвам, доколкото го познавам. Спомням си някои разговори с него по време на COVID-19 и ваксините. Но забраненото вещество е налично, освен да изчакаме и контра-експертизата", допълни специалистът.

Световният шампион даде тест за тестостерон на 20 август след мача между Удинезе и Ювентус и бе наказан в понеделник от Италианската агенция за борба с допинга. Едва тогава стана публично достояние, че пробата му е положителна.

"Размених с него съобщения, но ще имам повече време да говорим в следващите дни, за да имам повече информация. Трудно е за него, винаги съм го подкрепял", завърши мисълта си наставникът.