След като ръководиха двубои в Лигата на нациите това лято, двама от най-изявените ни волейболни арбитри продължават да поддържат високо нивото на българското съдийство, като получиха поредното си престижно назначение. Ивайло Иванов и Добромир Добрев бяха избрани от Международната федерация FIVB да представят страната ни на олимпийските квалификации за жени между 16 и 22 септември.

България ще е на важния форум на две нива, тъй като и националките ни ще се състезават за квота.

Участващите са разделени на 3 групи по 6 състава.

Ивайло Иванов ще свири мачовете от група "С" в полския град Лодз. В него участват Полша, Италия, САЩ, Германия, Тайланд, Колумбия, Южна Корея и Словения.

Добромир Добрев ще се изявява в група "А" в Нингбо, Китай. В нея са домакините, Сърбия, Доминикана, Нидерландия, Канада, Чехия, Мексико и Украйна.

Женският национален отбор на България е в група "В", която ще е в Токио, Япония. Останалите в този поток са домакините от Япония, Аржентина, Бразилия, Перу, Пуерто Рико и Турция.

"Много се радваме, че получаваме отново доверието на Международната федерация, защото е признание за нашата досегашна работа. Олимпийската квалификация е надпревара, която се провежда веднъж на 4 години и е с изключителна важност, защото всички се очаква дадат максимума, за да опитат да се класират за игрите в Париж. Ще се постараем да държим както винаги високо ниво и да оправдаем доверието. Пожелаваме успех и на българските момичета в Токио за предстоящите трудни битки, дано се класират“, коментираха Ивайло Иванов и Добромир Добрев за Bgvolleyball.com преди отпътуването.

Първите два от крайното класиране на всеки турнир получават квота за Игрите в Париж, които ще са следващото лято.