Гардът на Хюстън Рокетс Кевин Портър - младши е арестуван по обвинения в домашно насилие, съобщи авторитетното издание The Athletic.

От полицейското управление на Ню Йорк уточняват, че жена се е свързала със службите. След като властите пристигнали на мястото, тя е била изпратена в болница с наранявания по лицето.

Говорителят на NBA Майк Бас заяви, че Лигата е запозната с вестите за ареста и е в контакт с ръководството на Хюстън, за да събере допълнителна информация.

Портър младши и в миналото е изпадал в скандални ситуации. В началото на кариерата си в NBA той бе отстранен от игра за Кливланд, след като бе осъществил контакт с официално лице на двубой, а преди сезон 2020/2021 той беше задържан заради участие в пътнотранспортно произшествие, след което бе обвинен в боравене с огнестрелно оръжие, загуба на контрол над автомобил и притежание на марихуана.

23-годишният Портър младши играе за Хюстън от 2021-а. През миналия сезон той игра в 59 мача от редовния сезон, отбелязвайки средно по 19.2 точки.