Тимът на САЩ остана извън медалите на второ поредно Световно първенство по баскетбол, а на Мондиала тимът със сигурност не беше представен от големите суперзвезди в НБА.

Според The ​​Athletic това ще различно за баскетболния турнир на олимпийските игри в Париж през следващата година, защото най-резултатният баскетболист в историята на НБА Леброн Джеймс иска да участва с тима на САЩ. 

В информацията, която обиколи бързо медиите отвъд океана, се казва, че "Кралят' иска в тима на САЩ да участват още Стеф Къри, Кевин Дюрант, Джейсън Тейтъм, Антъни Дейвис и Дреймънд Грийн. Сред спекулираните имена са още Кайри Ървинг, Деймиън Лилард, Девин Букър и Де'Арън Фокс.

С националния отбор на САЩ Джеймс спечели олимпийската титла през 2008 година в Пекин и през 2012 година в Лондон. Дюрант също бе част от състава в британската столица, като той стана олимпийски шампион и на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и в Токио 2020.

Стеф Къри никога не е играл на Олимпиада, но два пъти е ставал световен шампион - през 2010 и през 2014 година, като в първия случай в тима бе и Дюрант.