Бившият заместник-кмет от екипа на Румен Томов - инж. Венелин Трошанов влиза в кметската надпревара за Благоевград, предаде репортер на "Фокус". 

Кандидатурата си той обяви в социалните мрежи, където написа:

Влизам в кметската надпревара, защото хората се нуждаят от решения, алтернатива и ново начало!

Взех решение да се кандидатирам за кмет на Благоевград. На предстоящите местни избори влизам в надпреварата като независим кандидат за кмет, подкрепен и издигнат от Инициативен комитет, събиращ в себе си млади хора от Благоевград, енергични и доказани професионалисти в областта си.

Изборът ми произтича от дълбокото и искреното ми желание да видя родния си Благоевград, стабилен, развит, проспериращ, спокоен, привлекателен, иновативен, превърнат в зелен и умен град. Благоевград заслужава честен и правдив човек, милеещ за града, който има безкористно отношение и цели, човек, който да поставя обществения пред личния интерес. Благоевград заслужава алтернатива, ново начало, извън партийния пейзаж.

Вярвам в силите и възможностите си, имам енергията и ще положа необходимите усилия Благоевград да се превърне в модерен, подреден, чист, приветлив, европейски град, какъвто всички ние заслужаваме.

Пред нас стои избор. Избор на доверие! Избор да се доверим на личност! Изначално човекът е устроен да създава и променя света.

Затова влизам в кметската надпревара като независим, дълбоко убеден, че личността обединява и сплотява едно общество, личността е водещия локомотив, който повежда към прогрес, промяна и сигурно бъдеще!

Предизборната програма, която подготвих за Благоевград, е изключително подробна, адекватна, реализируема и крайно необходима.

РЕШЕНИЯ ЗА БЛАГОЕВГРАД е моето конкретно послание към съгражданите ми, разкриващо потенциала, експертността и постиженията, с които мога да допринеса за благосъстоянието на града.

Родом от Благоевград и трето поколение строителен инженер, познавам в детайли проблемите на града, неговите възможности и ресурси. Огромното ми желание да превърна града в модерен, подреден и иновативен областен център ме амбицира да подготвя необходимите стъпки, които ще доведат Благоевград до стабилизация, разцвет и подем.

В моята фейсбук страница РЕШЕНИЯ ЗА БЛАГОЕВГРАД можете да прочетете пълната програма, разработена по сектори.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61551159357797 

На специално организирана пресконференция ще представя членовете на Инициативния комитет, който ме издига за независим кандидат за кмет на Община Благоевград, както и пълната предизборна програма за мандат 2023-2027.

Благодаря на всички за подкрепата, добрите думи и вярата в новото начало!

Нека си пожелаем успех! АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМАТАИНЖ. ВЕНЕЛИН ТРОШАНОВНЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД/Мандат 2023г. – 2027г./ 



1. СПРАВЕДЛИВИ ДАНЪЦИ И БАЛАНСИРАН ОБЩИНСКИ БЮДЖЕТ    



2. МОДЕРЕН, ИНОВАТИВЕН, ЗЕЛЕН И УМЕН ГРАД, ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ 



3. СЪЗДАВАНЕ НА УСТОЙЧИВ ОРГАНИЗАЦИОНЕН МОДЕЛ ЗА КРЪГОВА ИКОНОМИКА
 



4. МОДЕРНА АДМИНИСТРАЦИЯ, РАБОТЕЩА В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА
 



5. СТАБИЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ НАПРЕДЪК – СИЛНА МЕСТНА ИКОНОМИКА, ЗАЩИТЕНА БИЗНЕС СРЕДА, ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА
 



6. С ГРИЖА КЪМ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА
 



7. ХУМАННА ОБЩИНА – С ГРИЖА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ ЖИВОТНИ
 



8. СОЦИАЛНА ОБЩИНА, КОЯТО АКТИВНО ВЗАИМОДЕЙСТВА С ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО
 



9. ИНВЕСТИЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО
 



10. В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИТЕ СПОРТНИ КЛУБОВЕ И ШКОЛИ
 



11. ПОВИШАВАНЕ НА КУЛТУРНИЯ КАПИТАЛ НА БЛАГОЕВГРАД - ИНВЕСТИЦИИ В ЗАЛИ, ТВОРЧЕСКА СРЕДА И ПУБЛИКА. КУЛТУРА, ГЕНЕРИРАЩА МНОГООБРАЗИЕ, ПАРТНЬОРСТВА, ИНОВАЦИИ, ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, ОБМЕН
 



12. ПРЕВРЪЩАНЕ НА БЛАГОЕВГРАД В ЦЕЛОГОДИШНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. ФЕСТИВАЛЕН, СПА И БАЛНЕОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР


"Фокус" припомня:

До този момент като кандидати за кметския стол в Благоевград се заявиха настоящият кмет Илко Стоянов (независим, подкрепен от СДС), Методи Байкушев (ПП), д-р Атанас Камбитов (независим), Николай Шушков (независим, подкрепен от БСП) и Румен Томов (независим). През утрешния ден се очаква да стане ясно и кой ще бъде кандидатът на "Възраждане". От ГЕРБ също все още не са обявили свой кандидат като колебанията са между това да издигнат партиен кандидат в лицето на Росица Димитрова или да дадат подкрепата си за Илко Стоянов.