Играчи като Новак Джокович не карат да продължа да се развивам. Когато се срещнахме за първи път, бях още хлапе и той беше много мил с мен. Това ме изненада и до днес нищо не се е променило. Оттогава Джокович спечели 12 титли от Големия шлем и заслужава всички суперлативи. Това заяви след финала на Откритото първенство на Съединените щати руският тенисист Даниил Медведев, който загуби мача за титлата.

Новак Джокович спечели за четвърти път в кариерата си Откритото първенство на Съединените щати по тенис, след като в мача за титлата победи Медведев с 6:3, 7:6, 6:3. За Ноле това е 24-та титла от турнири от Големия шлем.

Медведев не успя да повтори триумфа си от 2021 година, когато победи Новак Джокович във финала на US Open.

“Надявам се това да не е последният ми финал – каза след мача Медведев. - Не знам дали Джокович вече не планира да намали темпото. А ако трябва да съм сериозен, Ноле, поздравявам те за постигнатото. Имам нелоша кариера, но продължавам да не мога да те победя в най-важните мачове.

Преди две години, когато спечелих титлата на US Open, я посветих на съпругата си. Оттогава непрекъснато си повтарям, че трябва да го направя отново. От 8 години сме заедно, дано постигнем още големи неща. Много от хората, които са важни за кариерата ми, не бяха тук. Taка е в тениса, има и щастливи, но и тъжни моменти.

От една страна е невероятно, че съм побеждавал Новак във финал на турнир от Големия шлем. Ако той и Рафаел Надал ги нямаше, щях да имам още три титли“.