Феноменалният Новак Джокович продължава да пише история.

Поредния уникален връх в кариерата му вече е факт. Ноле спечели по категоричен начин 24-ата си титла от турнири от Големия шлем.

На финала на Откритото първенство на Съединените щати сръбският тенисист победи Даниил Медведев от Русия с 6:3, 7:6, 6:3, превръщайки се и в най-възрастния шампион в Ню Йорк в Оупън ерата.

Сръбският тенисист стигна до успеха в състезанието, давайки само два сета на съперниците си. Единственият, който успя да му измъкне части, бе сънародникът му Ласло Джере в третия кръг на турнира.

С успеха си Джокович изравни постижението по спечелени титли от турнири от Големия шлем на Маргарет Корт, която държеше еднолично рекорда за най-много титли от Шлема.

Сърбинът спечели тази година три от турнирите от Големия шлем, като не успя да триумфира само на "Уимбълдън“, където шампион стана испанецът Карлос Алкарас, който го победи на финала.

От днес Джокович се завръща и на върха в световната ранглиста.

Сръбският тенисист за пореден път показа, че е и огромен човек, отдавайки почит на баскетболната легенда Коби Брайънт.

Веднага след края на финалния мач той облече фланелка със снимка, на която са той и Брайънт, с който бяха добри приятели. Ноле спечели 24-ата си титла от турнири от Големия шлем, а през по-голяма част от феноменалната си кариера Коби игра именно с №24.

Брайънт загуби живота си в катастрофа с хеликоптер на 26 януари 2020 г.

Медведев остава само с една титла от турнири от Шлема. През 2021 година той спечели именно Откритото първенство на Съединените щати, побеждавайки Джокович на финала. Тогава той не позволи на сърбина да стигне до титлите и на четирите турнира от Големия шлем в една година.