За българите предстоящият мач ще бъде по-лесен, защото ще играят по-спокойно, по-освободено. Това заяви селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович преди предстоящата евроквалификация с България.

Двата тима се срещат на 10 септември (неделя) от 19:00 часа в Подгорица, в двубой от група "G“ на квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година.

Домакините са с 5 точки и победата е важна за тях, за да останат близо до първите две места. България е с 2 на дъното класирането и търси своя първи4 пълен успех от началото на квалификациите.

"Вярвам в отбора и смятам, че заслужаваме повече – коментира Миодраг Радулович. - Целта ми е да отида на голям форум като селекционер на Черна гора. Но в момента главната ни цел е да вдигнем отбора физически и психически след шокиращия край на мача в Каунас (б.р 2:2).

След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, но и съперникът не си почиваше. Трябваше да заиграем с четирима нападатели и дадохме всичко, за да победим. Вярвам в отбора и винаги е било така. Просто нямахме късмет, не е краят на света".

Специалистът разкри, че за предстоящия мач с България ще направи четири-пет промени в стартовия си състав в сравнение с мача с Литва.

"Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм – каза Радулович. - Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. Част от спорта е да искаме и да се надяваме, макар че често в живота желанията изпреварват възможностите“.