Пламен Колев се класира за полуфиналите на сингъл при юношите на турнира до 14 г. от втора категория на Тенис Европа в унгарската столица Будапеща.

Поставеният под №4 българин победи с 6:3, 6:1 №5 в схемата Ищван Мокан от Унгария. Това е трета поредна победа за Колев на турнира без да загуби сет. За място на финала Пламен ще играе срещу Дариус Дорин от Румъния.

В турнира на двойки Пламен Колев и Артьом Миколюк от Унгария отстъпиха на четвъртфиналите от №1 в схемата Павел Дуфек и Матиас Марчик от Чехия.

Пламен Колев е част от тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Участието на Колев се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд "BIDI BADU".