Известният журналист и близък приятел на Михаел Шумахер - Роже Беноа заяви, че състоянието на легендарния пилот от Формула 1 е безнадеждно. Беноа е едно от най-авторитетните имена сред журналистите, които отразяват най-комерсиалната надпревара на 4 гуми.

"Има само един отговор на въпросите за Шумахер и той бе даден от неговия син Мик преди година: Бих дал всичко, за да говоря с татко. Това изречение казва всичко за състоянието на баща му в последните 3500 дни. Случаят е безнадежден", каза Беноа пред швейцарското издание "Blic".

"Ако Михаел се появи пред мен, първо ще бъда изненадан, след това щастлив и ще изпия една бира с него, а накрая ще му напомня, че ми дължи една вечеря. Малко преди инцидента той ми каза: Беноа, ставаш все по-дебел, сигурно си 90 килограма. Казах му: Луд ли си, 84 съм. Той държеше да проверим и се качих на кантар, който показа 86,8 кг, но с дрехите. Той обеща да ме почерпи вечеря, ако сляза под 80 килограма. Известно време спазвах диета и успях да сваля теглото. Той беше впечатлен и ми обеща вечеря. Благодарен съм му, защото без него нямаше да сваля теглото. Между другото, днес се качих на кантара и той показа 80,8 кг. Шуми би се гордял", сподели Беноа.

В края на 2013 г. германецът претърпя тежък инцидент, докато караше ски и вече почти 10 години е в кома.