Бъдещата номер 1 в световната ранглиста при жените - Арина Сабаленка от Беларус коментира класирането си за финала на последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ - US Open.

Втората в схемата Сабаленка губеше от представителката на домакините Мадисън Кийс с 0:6 и 3:5 във втория сет, но съумя да обърне нещата в своя полза и да стигне до първи финал в Ню Йорк в своята кариера.

"Мадисън игра невероятен тенис, просто на друго ниво. Някак си се случи, нямам обяснение как обърнах този мач. На финал съм в Ю Ес Оупън и това означава много", продължи победителката.

Третят се се играе в шампионски тайбрек до 10, но Сабаленка забрави за това.

"Мислех, че играем тайбрек до 7. Бях извън времето и мястото. Благодаря на хората от екипа ми задето ме подсетиха, че продължава до 10. Много е важно, че след тази реакция успях да се съсредоточа и да доведа нещата до край. Защото всичко можеше да приключи по съвсем различен начин".

В един момент обаче по време на самата среща тя използваше и нецензурни реплики по адрес на хората от щаба си. Буквално дълга поредица от тежки ругатни, които направо шокират от устата на жена. И логично беше попитана на какво се дължи това, дали има проблем с някой там.

"Говорихме, че по време на тези полуфинали ще бъде много тежко. И аз трябва да дам воля на емоциите си. Иначе ще се изям сама себе си от вътре. Затова и крещях, псувах ги на майка. Но те знаят колко много ги обичам. И също така знаят какви са причините за това", обясни бъдещата номер 1 в света.