Бившият капитан на националния отбор по футбол на България - Стилиян Петров, благодари на семейството си и всички, които участваха в организирания от него "Мач на Надеждата", който се проведе в София, и беше категоричен, че каузата да оцелееш е нещо велико.

"Трудно е, но затова сме тук – да дадем надежда. Но както вие дадохме на мене сили да се боря и 11 години по-късно да облека фланелката на България и да съм пред вас, така исках и аз", обясни рекордьорът по срещи с екипа на националния отбор. 

"Благодарен съм на хората, които дадоха времето си да ви забавляват. А вие дадохте сърцето си и това е България. Благодаря за подкрепата, за любовта. Моята любов никога няма никога да спре и днес ми показахме защо съм горд, че съм българин", добави Стилиян Петров.

Бившият футболист на Селтик и Астън Вила каза, че тази среща е била и негов прощален мач.

"Днес беше моето последно сбогом с българските фенове, които винаги са ме подкрепяли и са се радвали на моите мачове. 11 години по-късно съм тук. Защото не знаех дали ще бъда отново на терена, дали ще мога да участвам в нещо футболно", обясни Петров.