Оценката на Манчестър Юнайтед на Нюйоркската фондова борса падна с 629 милиона долара след съобщението, че собствениците на клуба семейство Глейзър са решили да спрат продажбата.

Преди 9 месеца Глейзър обяви, че пълната продажба на акциите е сред опциите, които се разглеждат като част от стратегическия преглед на клуба от "Олд Трафорд".

Шейх Джасим от Катар и британският бизнесмен сър Джим Ратклиф направиха оферти за закупуването, но на този етап те не са приети, въпреки недоволството на привържениците и желанието им продажбата да бъде завършена в максимално кратки срокове.

Надеждите за пълна продажба обаче изглежда бяха попарени, когато в неделя "Дейли Мейл" написа, че собствениците изваждат клуба от пазара и ще се опитат да го продадат отново през 2025 година.

Само тази информация доведе до намаляване с над 600 милиона долара от цената на акциите на Манчестър Юнайтед вчера. След като Нюйоркската фондова борса отвори отново след празника за Деня на труда в понеделник, цената падна рязко от 23,66 долара до 19,35 долара за една акция. След спада от 18,22 % пазарната капитализация на клуба на фондовия пазар достигна до 3,15 милиарда долара. Според британската преса семейство Глейзър се надява да получи 6 милиарда долара за акциите на "червените дяволи".