Българският тенисист Васил Кирков, който още от дете живее в САЩ, прави изключително успешен турнир на двойки на Откритото първенство на Съединените щати.

Американецът, роден в Асеновград и партньорът му Денис Кудла излизат днес в среща от осминафиналите на последния за годината турнир от големия шлем, а техни опоненти ще са Иван Додих и Остин Крайчек.

Предизвикателството за Васил Кирков и Кудла е много голямо, защото съперниците им са втори в схемата и шампиони от "Ролан гарос".

Все пак представляващите САЩ български тенисист и Кудла, които започнаха участието си на US open с покана от организаторите и благодарение на две титли от сериите "Чалънджър", победиха в първия кръг Александър Мюлер и Себастиан Офнер със 7:5 6:3, с което направиха отличен дебют в Големия шлем.

Във втория кръг двамата поднесоха още една изненада. Васил Кирков и Денис Кудла елиминираха Мате Павич и Матве Миделкооп, поставени под номер 14, с 6:3 4:6 6:4, за да се класират на осминафинал още в дебютното си участие на двойки на US Open.