Водачът в класирането на MotoGP Франческо Баная не е получил счупвания при катастрофата в Гран При на Каталуня, съобщи отборът му "Дукати" след първоначални прегледи, а Енеа Бастианини ще претърпи операция на глезена и ръката си.

Състезанието по-рано днес бе прекъснато с червен флаг малко след финала, тъй като машината на Бастианини се подхлъзна при първия завой от началната обиколка, изваждайки от пистата четирима други състезатели, преди Баная да излети от мотора си на следващия завой.

Италианецът, чийто крак бе прегазен от Брад Байндър от KTM при случката, бе в съзнание и откаран в болница за прегледи. Двамата пилоти не успяха да се върнат при подновяване на състезанието, а Алейш Еспаргаро с "Априля" спечели надпреварата.

"Баная е получил множество контузии, но медицинските прегледи не показаха фрактури. Действащият световен шампион ще лети за Италия с отбора тази вечер", казаха от "Дукати" в изявление.

"Бастианини има фрактура на левия глезен и на втория пръст от лявата ръка. Той ще се нуждае от операция на глезена, за да се ускори възстановяването му, а също така ще бъде подложен на операция на ръката през следващите дни", добавиха от екипа.

Световният шампион Баная води с 50 точки пред Хорхе Мартин от "Прамак Рейсинг" в класирането при пилотите в MotoGP.