Двама привърженици на Нотингам Форест са арестувани заради хомофобски скандирания на стадион "Стамфорд Бриндж“ при успеха с 1:0 над Челси вчера, пише The Athletic.

Футболната асоциация е информирана и ще започне разследване.

Обидите, които са били насочени към феновете и играчите на "сините“ бяха включени към списъка на ФА с нарушения през януари. Те могат да доведат до наказания за клубовете, чиито привърженици пеят и викат обидни слова.

Миналата година Кралската прокуратура потвърди, че смята хомофобията за омразно престъпление. Уулвърхемптън бе глобен със 100 хиляди лири през юли за хомофобски скандирания по време на домакинството именно срещу Челси през април.

Миналият месец полицията в Съсекс призна, че разследва сигнали за такива обиди на стадион "Амекс“ срещу полузащитника на Брайтън Били Гилмор, който е бивш футболист на Челси по време на срещата от Премиър лийг между "чайките“ и Лутън Таун.

Вчерашните провинения са от малцинство хора в сектора за гости на "Стамфорд Бридж“ и не са били подкрепени от останалите почитатели на Форест. Арестуваните може да получат доживотна забрана за посещение на двубои от първенството след новите правила, които бяха приети през август 2021 година.

"Дискриминацията под каквато и да е форма няма да бъде толерирана. Премиър лийг ще продължи да работи заедно с клубовете, заинтересованите страни и властите, за да се осигури, че футболът е за всички“, заяви говорител на Премиър лийг.