Екипажът на "Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally 2 Evo) завършиха на второ място във временното генерално класиране на рали "България“, трети кръг от сезон 2023 г. Тандемът спечели последната скоростна отсечка за деня "Шемшево 2“ с 4,6 сек пред лидера в класирането Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally 2), които водят с 23,7 сек след 7 скоростни етапа. Движещите се на втора позиция Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia Rally 2) отпаднаха поради технически проблем в предавателната кутия. Това позволи на световния шампион във WRC3 Симоне Темпестини и Сергиу Иту с Porsche 997 R-GT да се изкачат на трето място във временното класиране, изоставайки на 1,47 мин от Сурилов и на 1,23 мин от Ангелов.

Антон Титов и Александър Спиров с Skoda Fabia Rally 2 се движат на 4-та позиция, на 3,09 мин от лидерите, а зад тях е водещата кола в RC4 Никола Мишев и Петър Сивов с Peugeot 208 Rally4.

"В първите отсечки имахме по-слабо темпо, след това вдигнахме скоростта и накрая дойде етапната победа. Ще се опитаме да продължим така още от първата отсечка на утрешния ден и да видим. Подобрихме времето на всяко второ минаване в отсечките, явно имахме повече опознавателни километри със сигурност можеше и да сме по-бързи“, коментира Мирослав Ангелов.

Утре предстоят 6 скоростни етапа с дължина 55 км, изцяло по нови за календара трасета около Плаково, Яковци и Златарица.