Инж. Георги Джендов е кандидатът за кмет на ПП “Възраждане" за град Добрич. Кандидатурата му обяви на пресконференция в БТА зам.-председателят на организацията Георги Георгиев.

Георги Джендов е човек, който през годините доказа своя идеализъм. Доказа, че е възрожденец по дела и по душа. Много хора по време на тази кампания ще обещават. Празнодумци е имало, има и ще има, но ние не залагаме на такива хора. Столицата на Добруджа днес е далеч от своя блясък, който ние все още помним и в който сме живели. И именно кандидатурата за кмет на Добрич на Георги Джендов е тази, която сме уверени, че ще върне цялото достойнство, сила и гордост на Добруджа, посочи още зам.-председателят на ПП Възраждане.

Обичам града си и много ме боли, защото аз и всички наши съграждани виждаме разрухата, в която тъне нашият град, заяви кандидатът за кмет на Добрич от Възраждане Георги Джендов. Липсва цялостната концепция за развитието на града, а без такава концепция е невъзможно да се изработят устойчиви проекти, подчерта Георги Джендов.

Основният приоритет е спирането на демографския срив и обръщането на негативния процес. Демографията е функция от всички останали компоненти на средата – икономика, образование, здравеопазване, инфраструктура, социални дейности, транспорт и спорт. Всички точки са детайлно проучени, знаят се проблемите и как да бъдат решени. Липсата на кадри оказва негативно влияние за развитието на бизнеса и поради тази причина градът икономически е неконкурентноспособен, категоричен е Георги Джендов.

Кандидатът за кмет на Добрич от ПП Възраждане е на мнение, че е необходимо да се помисли за по-подходящо място за изграждането на бизнес парк. Изискванията на бизнеса са такива, че избраното сега място на бившите казарми не отговаря на очакванията. Георги Джендов обърна внимание и на провеждащото се в момента в Добрич изложение "Селското стопанство и всичко за него". По неговите думи изложението е далеч от предишния си блясък и мащаб, а като причина за това той изтъкна умишлените недобронамерени практики.

Всеки, който ме познава знае, че съм страстен привърженик на футболен клуб "Добруджа". Необходимо е общината да има свой силен специалист в управителния съвет на клуба, който да отстоява интересите на футболната общественост в Добрич. За първи път в 104-годишната история на славния отбор ние нямаме играещи юноши в мъжкия състав. Получава се така, че младите таланти от Добрич биват привличани от ФК "Черно море", ФК "Лудогорец" и други отбори от страната. Ще се изготви проект и ще се привлекат средства за ремонт на стадион "Дружба" от националния бюджет. Същото важи и за Спортен комплекс "Русалка", който е в трагично състояние, заяви още Георги Джендов.

Време е Добрич да има кмет, който се е изградил сам на базата на своите качества, а не спуснат отнякъде. Възраждане е организация, която обединява. Ние ще търсим връзка между Добрич и съседните общини и области, заяви в заключение зам.-председателят на ПП Възраждане Георги Георгиев.                  

 

Визитка

Кандидатът за кмет на град Добрич от ПП "Възраждане" Георги Джендов е на 36 г. Роден е в Добрич, семеен с две деца. Завършва висшето си образование в Технически университет – Варна, инженер по транспорта. В Добрич е учил в СУ "П. Р. Славейков" и ЕГ "Гео Милев". Владее английски и немски език. Работил е като технически секретар в земеделска организация, журналист в земеделска медия. Има богат опит като ръководител в промишлено предприятие в Германия.