Александър Зверев ще бъде съперникът на Григор Димитров на 1/16-финалите при мъжете на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Германецът разкри очакванията си за предстоящия мач.

"Щом побеждава Анди Мъри в три сета, очевидно играе добре, нали така? – заяви актуалният олимпийски шампион. - Това говори само по себе си. Ще видим какво ще се случи, защото всеки път е различно. Играхме преди две седмици в Синсинати, но тук очаквам нещо много по-различно и много по-труден за мен мач“

Зверев бе запитан и дали е изненадан, че Димитров все още не е стигнал до титла от Големия шлем.

"Труден въпрос, тъй като има много други играчи, които не са печелили титла от Големия шлем – каза Зверев. - Циципас не е печелил Шлем, аз не съм печелил Шлем. Истина е, че той е по-дълго от нас в Тура, но ние играем по-добре от него през последните няколко години. Също така това до голяма степен зависеше от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Много играчи от ранга на Ферер, Сьодерлинг, Бердих и Налбандиян така и не спечелиха Шлем, което показва колко трудна задача е да се постигне това, когато имаш трима състезатели, които доминират по този начин за период от 20 години. По-изненадан съм, че Димитров никога не е достигал до финал в Големия шлем, но не толкова, че не е печелил титла. Има много други добри играчи, които са в неговата ситуация, но не ме разбирайте погрешно, защото не искам да изглежда сякаш изпитвам неуважение към Григор“.