Иван Николов е кандидатът за кмет на община Видин на БСП. Това обяви днес на пресконференция пред журналисти в Националния пресклуб на БТА в дунавския град председателят на общинската организация на БСП – Видин Найден Йонов. Той съобщи и решението на Общинската организация на БСП във Видин, с което са утвърдени кандидатурите на партията за общински кмет, листата от 33-ма кандидати за общински съветници и кметове на населени места за предстоящия местен вот.

Официално бе представен кандидатът за кмет Иван Николов, който  е член на социалистическата партия от 1985 г. , работил е в Общинската администрация и към момента има собствен бизнес.

Величко Кирилов, общински съветник от БСП, обяви на пресконференцията, че на проведената вчера партийна конференция на социалистите за утвърждаване на кандидатите са присъствали организационният секретар на Изпълнителното бюро на Националния съвет (ИБ на НС) на БСП Борислав Гуцанов, членът на ИБ на НС на БСП проф. Радослав Гайдарски, Гергана Алексова от Общопартийната контролна комисия. Номинацията на Иван Николов е била утвърдена единодушно.

На конференцията е била приета Общинска предизборна платформа на общинската организация на БСП-Видин за местния вот 2023, която ще бъде официално представена в  кампанията.