Граждански инициативен комитет (ИК) издига кандидатурата за кмет на Видин на д-р Цветан Ценков. Това  обяви на  пресконференция днес пред журналисти в Националния пресклуб на БТА във Видин председателят му Мартин Дончев. Д-р Цветан Ценков е сегашен кмет на община Видин и според членовете на ИК той заслужава доверието на видинските граждани за втори кметски мандат.

Към момента в ИК влизат около 20 членове и той е отворен за всички желаещи, допълни Дончев  и уточни, целта на комитета е да обедини симпатизантите, които застават зад кандидатурата на д-р Ценков за кмет на Видин. Членовете на ИК не е са политически обвързани и са в него като граждани, независимо че някои от тях, членуват в политически партии, допълни Дончев. Дончев, в отговор на журналистически въпрос на репортер на "Фокус“, уточни че към момента не е са водени разговори с политически партии, които евентуално биха подкрепили д-р Ценков и не е ясно дали той ще се яви като кандидат на широка коалиция от партии, отделна партия или от ИК в предстоящия вот на 29 октомври. Кандидатът д-р Цвета news pic 2
© Фокус
н Ценков не присъства на пресконференцията, но Дончев допълни, че  идеята ИК от граждани да го издигнат за втори кметски мандат е била спонтанна и те имали неговото принципно съгласие. 

На пресконференцията присъстваха членове на ИК Пламен Трифонов, бивш председател на Общинския съвет на БСП във Видин и настоящ общински съветник във Видин от местна коалиция – "Атака“ и Земеделски съюз "Александър Стамболийски“, адвокатът Красимир Асенов,общински съветник от ДПС, д-р Петър Младенов, Иван Йотов, бизнесмен и Кирил Ванков, икономист.