Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обърна и победи Алекс Молчан с 6:7(9), 6:7(5), 6:1, 7:5, 7:6(9) за 4 часа и 40 минути игра в мач от първия кръг на US Open и продължава напред в турнира от Големия шлем.

Първите два сета бяха решени след тайбрек. Третият бе спечелен от първата ни ракета с 6:1, а в четвъртия българският тенисист спечели със 7:5. В решителния пети сет се стигна отново до тайбрек. В него Димитров поведе с 2:0, но сле това бе обърнат до 2:4. Българинът успя да изравни, но Молчан отново поведе за 5:4. Последва ново равенство за 5:5. Драмата се засили в края, тъй като съперникът му поведе на два пъти. Стигна се до 9:7 за словака. Димитров спаси първия мачбол, а след това и втория за 9:9. Инерцията в играта на българина му помогна да стигне до мачбол. За разлика от Молчан, българинът своя шанс и така спечели тайбрека с 11:9 точки и по този начин спечели мача с 3:2 сета. 

Така първата ни ракета спря негативната серия от поражения, след като отстъпи на Александър Зверев в първия кръг на турнира в Синсинати, а преди това загуби и от Даниел Еванс на полуфиналите във Вашингтон.

В следващия кръг Димитров ще играе с Анди Мъри (Шотландия), който отстрани Корентен Муте (Франция).