Винисиус Жуниор няма да е част от бразилския национален отбор за септемврийските мачове на 5-кратните световни шампиони, пише The Athletic. Контузията, която получи при победата над Селта ще го извади от игра за по-дълго от очакваното.

23-годишното крило напусна терена в 18-та минута в петък вечер след проблем с бедрото. След мача наставникът Карло Анчелоти призна, че няма да разчита на него срещу Хетафе идната събота, но опроверга контузията да е сериозна, като подчерта, че го очаква да се върне след националната пауза.

Впоследствие медицинските прегледи са установили, че травмата ще го задържи в лазарета по-дълго време. Неделните изследвания са потвърдили опасенията на лекарите от предишния ден.

Днес бразилецът ще мине на скенер, а очакванията са, че той ще почива не по-малко от месец. При такъв развой Винисиус ще пропусне двубоите с Хетафе, Реал Сосиедад, Атлетико Мадрид и първия в груповата фаза на Шампионска лига.

Бразилия ще играе световна квалификация с Боливия на 9-и септември в Белен, североизточна Бразилия и ще гостува на Перу 4 дни по-късно отново в световна пресявка.