30-годишният американски тенисист Джак Сок слага край на професионалната си кариера след последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Съединените щати.

На US Open Сок ще си партнира със сънародника си Джон Иснър.

"14 години невероятни мигове, които никога няма да забравя – написа Сок в профила си в една от социалните мрежи. – От победите на четирите турнира от Големия шлем, през златен и бронзов олимпийски медал, "Топ 10“ в ранглистата на сингъл и на двойки, както и участия за Купа "Дейвис“ и "Лейвър Къп“. Без помощта на толкова много хора, нищо от всичко това нямаше как да се случи. Работих с огромно удоволствие с толкова много хора през тези години в Тур-а. Но не бих станал този играч, който съм в момента, без помощта на Майк Волф. US Open тази година ще бъде последното състезание в кариерата ми“.

Джак Сок е олимпийски шампион при смесените двойки с Бетани Матек-Сандс от Игрите през 2016 година. На същата Олимпиада печели и бронз при мъжките двойки заедно със Стив Джонсън. Има четири титли от турнири от Големия шлем – три при мъжките двойки и една при смесените. Победител от финалния турнир на ATP през 2018 година при мъжките двойки, като има и 21 титли от турнири на ATP, като четири от тях са на сингъл.

Джак Сок е достигал до №8 на сингъл. В момента заема 485-о място в света.

На сингъл най-голямото му постижение е титла от турнира от сериите "Мастърс“ в Париж през 2017 година.