Беше доста трудно и тежко състезание за нас, емоциите са всякакви, не можахме да покажем това, което работихме, и сме разочаровани. Това коментира пред БНТ състезателката от ансамбъла на България Камелия Петрова след последното изпълнение на тима на Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия, Испания.

Амбълът на България се класира на седмо място на финала на три ленти и две топки на Световното първенство. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха оценка от 29.650 точки, от които 15.700 за трудност, 7.950 за артистичност и 6.300 за изпълнение.

Петрова не скри надеждата си, че следващата година, която е олимпийска, ще е на отбора.

"Мотивирани сме да продължим следващата година по-добре", заяви тя.

"Обичта и подкрепата на хората е изключително важна за нас, и наистина съжаляваме, че не успяхме да покажем това, което работихме цяла година. Трябва да си направим анализ на изминалото състезание", допълрни друга от състезателките в отбора Женина Трашлиева.

София Иванова изрази мнение, че трябва да са още по-критични към себе си.

"Трябва да изискваме от себе си повече, както и треньорите ни да изискват от нас максималното, защото знаят, че винаги може и още", каза Иванова.