Поставеният под № 6 Себастиан Баес спечели титлата на ATP 250 турнира в Уинстън-Сейлъм. Toй победи с 6:4, 6:3 за час и 34 минути чеха Иржи Лехечка

Аржентинецът, за когото това е първа титла на твърди кортове, е сред едва четиримата тенисисти с 3 или повече трофея през 2023. Пред него са само Карлос Алкарас (6), Даниил Медведев (5) и Новак Джокович (4).

Баес изнесе почти безгрешен мач, въпреки че само ден по-рано игра 3-часов двубой с Борна Чорич. Лехечка бе за първи път на финал в тура, след като отстрани без игра контузения в глезена Себастиан Корда. Решаващият момент бе в края на първия сет, когато 22-годишният Баес отрази 4 разигравания за пробив при преднина от 5:4. Той взе маратонската част след 54 минути игра, а в старта на втората спечели 4 поредни гейма и отстрани изоставане от 0:2.

Триумфът в Уинстън-Сейлъм ще изкачи Баес до 32-о място в световната ранглиста - на две позиции от рекордната в кариерата му. Той ще играе в първи кръг на започващия утре US Open срещу поставения на 25-о място Чорич.