Испанският шампион Барселона ще гостува тази вечер от 18:30 часа на Виляреал в третия кръг на Ла Лига. Отборът ще е отново без наставника си Шави Ернандес, който изтърпява втория и последен мач наказание, след като бе изгонен на трибуните при нулевото реми срещу Хетафе в първия кръг заради невъздържани реакции спрямо съдиите. 43-годишният наставник изтърпя единия двубой санкция при успеха с 2:0 навън срещу Кадис.

Другият липсващ за каталунците поради наказание ще е крилото Рафиня. Бразилецът също получи директен червен картон в мадриското предградие още преди почивката заради удар с лакет. В лазарета е защитникът Роналд Араухо, който получи контузия в бедрото по време на тренировка. Със сигурност извън строя са новото попълнение Иниго Мартинес и полузащитникът Педри, който е с травма в дясното бедро. Добрата новина в клуба е новият договор на вратаря Марк-Андре тер Стеген, който ще остане на "Камп Ноу" поне до 30 юни 2028 година.

Виляреал е 11-и с 3 точки. "Жълтата подводница" започна с поражение 1:2 срещу Бетис у дома, а след това победи Майорка с 1:0 навън. Наставникът Кике Сетиен е способен да изненада Барселона, тъй като водеше състава между 13 януари и 17 август 2020-а. От 25 октомври миналата година е начело на Виляреал.

Миналият сезон Барса постигна дубъл над днешния си съперник с общ резултат 4:0.

В другите две срещи днес Валенсия ще приеме Осасуна в 20:30 часа, а Атлетик Билбао ще посрещне Бетис.