Четвъртият от миналия сезон Нюкасъл ще приеме от 18:30 часа на стадион "Сейнт Джеймсис Парк" Ливърпул. Мачът е от третия кръг на Премиър лийг.

"Свраките" започнаха с убидителното 5:1 над Астън Вила преди да дойде най-големият тест - Манчестър Сити. В гостуването си на шампионите, възпитаниците на Еди Хау показаха много стойности аргументи и загубиха с минималното 0:1. Отборът се движи 12-и до момента с 3 точки, колкото имат още Вила, Нотингам Форест и Уулвърхемптън.

Мърсисайдци записаха равенство 1:1 в гостуването си на Челси от първия кръг, а след това надделяха срещу Борнемут с 3:1. Сега момчетата на Юрген Клоп са осми с 4 точки, а при победа ще се изравнят с първия Уест Хем.

Последните 4 двубоя между Ливърпул и Нюкасъл завършиха с успех за "червените".

От 16:00 часа има две срещи. Бърнли ще приеме Астън Вила на "Търф Муур". Домакините са новаци в елита. До момента изиграха само един мач - поражението от Манчестър Сити с 0:3, а гостуването на дебютанта Лутън бе отложено заради ремонтни дейности на "Кениуърт Роуд". Бирмингамци са 13-и с 3 точки.

По същото време третият идващ от Чемпиъншип Шефилд Юнайтед ще домакинства на носителя на требъл Манчестър Сити. "Остриетата" също нямат няма точки и са 17-и с две поражения. "Гражданите" са безгрешни с 6 точки и две сухи мрежи. За последно Шефилд и Сити се изправиха един срещу друг в полуфиналите от ФА Къп на 22 април, когато възпитаниците на Хосеп Гуардиола надделяха с 3:0.