Лудогорец приема Берое в седмия кръг на Първа лига. Мачът на “Хювефарма Арена" ще започне в 21:15 часа.

Домакините преследват задължителна победа, която би ги съвзела от шока през последната седмица. Първо разградчани допуснаха загуба с 0:1 от Черно море в родния елит, а няколко дни по-късно дойде и тежкото поражение от Аякс в плейофите за Лига Европа. Нидерландският гранд победи Лудогорец с 4:1 като гост.

Шампионите са осми в класирането на българското първенство. Те имат 5 изиграни срещи, а в тях са допуснали две загуби. Успех днес би ги изпратил по-нагоре в класирането и може да им даде увереност преди реванша с Аякс следващата седмица.

Берое показва добро лице през новия сезон и е трети с 13 точки. “Заралии" са в серия от 3 поредни срещи без загуба, а в два от тях имат победи. В миналия кръг старозагорци спечелиха с 3:0 над Славия. Берое има 6 двубоя до момента, а в тях е записал 4 победи, едно равенство и една загуба.

Наставникът Араголаса няма да разчита на основния си футболист Вини Трибуле. Той страда от контузия и през последните дни преди двубоя не тренира пълноценно. Камерунецът се намира в много добра форма от старта на сезона и има 4 гола в 6 срещи.

Лудогорец няма затруднения срещу Берое през последните години и има само успехи в последните си мачове срещу “заралии". През миналия сезон “орлите" победиха с 2:1 в Разград и с 4:0 в Стара Загора.