Левски завърши наравно 1:1 с Айнтрахт (Франкфурт) в първи мач от плейофите от Лига на конференциите.

"Сините" изиграха много силен мач, окрилени и от великолепната атмосфера по трибуните на стадион "Васил Левски", която бе създадена от над 35 000 фенове на столичани.

Въпреки това, груба грешка на Асен Митков донесе попадение на германския тим. Омар Мармуш притисна халфа, след което отправи удар, спасен от Пламен Андреев. За негово съжаление обаче, топката попадна в Марио Гьотце, който комбинира с Коло Муани, а от непосредствена близост нападателят се разписа за 1:0.

В добавеното време на срещата влезлият като резерва Хасими Фадига (90+5') възстанови равенството след мощен изстрел от далечно разстояние.

В първите минути играчите на "Левски“ се опитваха да контролират топката и с дълги подавания, най-вече към Уелтън, да изострят играта. В 6-ата минута обаче препълнените трибуни на стадион "Васил Левски“ бяха залети със студен душ. Асен Митков загуби една топка близо до наказателното си поле, след което последва опасен удар, с който Пламен Андреев се справи. Отбитата топка обаче попадна в Гьотце, който подаде към Коло Муани, а нападателят откри резултата. Гостите пробваха да осъществят натиск след попадението.

В 15-ата минута Бута премина през Цунами на левия фланг и стреля от малък ъгъл опасно, но Пламен Андреев се намеси. Буквално секунди по-късно "Левски“ осъществи първата си много добра атака. Страхотно диагонално подаване на Асен Митков намери Уелтън на левия фланг. Крилото нахлу, финтира бранител и подаде към точката на дузпата, където обаче никой не успя да засече топката в мрежата.

В 20-ата минута Джемили стреля изключително опасно от фаул над гредата.

В 40-ата минута Роналдо направи страхотен пропуск. Ел Джемили финтира съперник и подаде в коридор към Уелтън, който нахлу в наказателното поле и извади топката към непокрития Роналдо, който буквално на метър от голлинията не успя да преодолее Трап. Още в ответната атака "Айнтрахт“ можеше да вкара втори гол. Гьотце подаде към Коло Муани, Кордоба не успя да го спре, но Пламен Андреев се намеси.

В 44-ата минута Джемили стреля опасно, топката рикошира и мина близо до гредата.

"Левски“ започна активното второто полувреме. Въпреки това, първото чисто положение се откри пред гостите. В 51-ата минута Джемили сбърка една топка в центъра и позволи на немците да организират контраатака. Бута излезе в наказателното поле сам срещу Пламен Андреев, но стражът излезе добре и успя да пресече.

Постепенно играчите на Николай Костов взеха инициативата и осъществиха натиск към вратата на "Айнтрахт“.

В 70-ата минута "Левски“ направи нов фамозен пропуск. Влезлият като резерва Патрик-Габриел Галчев центрира от десния фланг, Роналдо продължи с глава към Уелтън, който се пребори със защитник и пусна топката покрай Кевин Трап, но тя мина покрай гредата.

В 79-ата минута отново Галчев направи страхотно центриране на задна греда, Уелтън свали с глава към Цунами, но ударът му мина над вратата.

В 84-ата минута гостите имаха отличен шанс да вкарат. Джесик Нганкам стреля от фаул опасно над вратата.

В 86-ата минута Роналдо падна в наказателното поле след съприкосновение с бранител на "Айнтрахт“. Съдията обаче не отсъди дузпа, ВАР също не се намеси за преразглеждане на ситуацията.

До края на мача "сините“ продължиха да атакуват и да натискат своя съперник и настойчивостта им се отблагодари. След като играчите на Николай Костов изпуснаха страхотни положения, резервата Хасими Фадига вкара изумителен гол от трудна ситуация. Халфът стреля от около 30 метра неспасяемо във вратата на Трап и хвърли в делириум пълните трибуни на националния стадион. Така всичко в крайния изход ще се реши идната седмица в Германия.