Левски приема Айнтрахт (Франкфурт) в първи плейофен мач за влизане в групите на третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите.

"Сините“ събират феновете си на Националния стадион "Васил Левски“ от 20:00 часа, като всички билети са изкупени.

Двубоят ще бъде ръководен от шведска съдийска бригада, водена от Адам Ладебек.

Носителят на трофея в Лига Европа от 2022 година Айнтрахт е абсолютен фаворит, но това не пречи на привържениците на Левски да се надяват на нова голяма историческа вечер за клуба.

Треньорът на Айнтрахт Дино Топмьолер остави в Германия контузения Себастиан Роде, както и една от ключовите си фигури – японският ветеран Макото Хасебе. Двамата са с травми. Не е на разположение и полузащитникът Уго Ларсон, който е с вирусно заболяване.

Атаката на отбора ще бъде водена от френската суперзвезда на отбора Рандал Коло Муани, оценяван на 100 милиона евро. В тима ще е и героят на Германия от финала на Мондиал 2014 в Бразилия Марио Гьотце, който е и най-атакуваният играч на Айнтрахт за автографи и селфита от българските фенове, откакто Айнтрахт е на родна земя.

Треньорът на Левски Николай Костов, който призна че мачовете с Айнтрахт ще са най-голямото му постижение досега в треньорската кариера, не може да разчита на трайно контузените Марин Петков и Билал Бари.

В групата е и невъзстановеният напълно бранител Жереми Петрис, който се очаква и да е титуляр.

Очакванията са Костов и екипът му да заложат в стартовия състав на Левски на вратаря Пламен Андреев, пред когото в отбрана ще са Хосе Кордоба и Кристиан Димитров. В лявата зона на отбраната ще оперира бразилецът Вендерсон Цунами, а в дясната – Жереми Петрис. Пред защитниците ще са капитанът Андриан Краев и Асен Митков.

Напред ще играят Уелтън, Дарлан и Патрик-Габриел Галчев, а на върха на атаката ще е Рикардиньо.