Амиго Северозапад победи с 4:1 австрийския първенец Диамант Линц с 4:1 в двубой от квалификациионната Група В за Шампионска лига.

Срещата се проведе в “Арена София" и започна отлично за нашите момчета, след като 2:37 минути след началото австрийците останаха с четирима души на терена след червен картон на Александър Милованович.

Играчите на Амиго се възползва по най-добрия начин от двете минути, в които бяха с човек повече в игра и в 3:41 минута Цветелин Добричов отбеляза гол. В 5-ата обаче Хасиб Сеперович възстанови равенството.

През второто полувреме Петро Сенюк от малък ъгъл направи 2:1, а в 34-ата минута Васил Кефа реализира след бърза контраатака. В последните минути на двубоя австрийците бяха обсадили вратата на нашите момчета, като дори вратарят се бе включил в нападението и разиграваше далеч от вратата си. Така обаче се стигна до няколко секунди преди края, когато отново Кефа отне и от другия край на терена вкара топката в опразнената врата на Линц.

Следващият мач на българския шампион от предварителния кръг на Група B е срещу Тел Авив Оукс, като срещата в "Арена София“ е в четвъртък (24 август), от 18:00 часа.

В другия мач от тази група Йоребро победи Тел Авив Оулс с 9:2.