Елена Бечева се превърна в скрития коз на Лоренцо Мичели. Влязла от пейката, нашата състезателка има основна заслуга за победата над Румъния с 3:2 на Европейското първенство. Успехът гарантира участието ни на осминафиналите. Бечева даде интервю за сайта на БФ Волейбол.

Честита победа! Защо успехът срещу Румъния беше толкова инфарктен?

Първо искам да кажа, че съм много щастлива от тази победа. Щеше да е хубаво, ако беше чиста. Но се радваме и на 3:2. Успехът ни се държи на отборната игра и на факта, че до самия край не се предадохме.

Влязохте от пейката и направихте изключително важни точки. Как се случва подобно нещо в спорта?

Няма значение дали си титуляр или резерва. Винаги трябва да си подготвен на 100 процента и да можеш във всеки момент да помогнеш на отбора, с каквото можеш. Трябва да дадеш всичко от себе си.

На какво се дължи факта, че в много моменти от мача имахме голяма разлика, която румънките успяваха да стопят?

Когато поведем с повече точки, а имаше наистина доста такива моменти, се отпускахме. Все едно си мислехме, че нещата ще се случат лесно. Видя се, че не става. Това обаче беше минусът ни в този мач.

Предстои ни мач срещу Швейцария, един по-непознат съперник. Вие какво знаете за него?

Няма да ни е лесно. Така е с всеки противник. Още не сме ги разгледали внимателно, но гарантирам, че ще излезем на 100 процента на корта. Силно вярвам, че ще победим и тях.

Преди началото на Европейското първенство треньорката на Швейцария каза, че ще се опита да бъде съперник на България, но нашият тим е много по-силен. Сега обаче при техен успех с 3:0 или 3:1, ще ни изместят от второто място.

Затова трябва да си вземем победата и да запазим второто място. Дори и два гейма са ни достатъчни, но ние искаме победа. Момичетата на Швейцария ще се борят, но ние ще се борим повече.

Вече сме сигурни за осминафинала. Имате ли предпочитаем съперник?

Нямам такъв. Най-важното е, че сме там. Първо да мислим за Швейцария, а след това за осминафинала.