Гордея се със състезателките ми. Бориха се до последната точка. Това заяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Лоренцо Мичели след драматичната победа на тима ни над Румъния с 3:2 гейма в мач от груповата фаза на Европейското първеинство по волейбол за жени.

Заради втория гейм, който ни взеха румънките, отборът ни не успя да си гарантира второто място в групата, което заема в момента. Затова трябва да търси победа срещу Швейцария на 23 август (сряда) или в най-лошия случай – да загуби с 2:3. Ако българките успеят да завършат на второто място в групата, най-вероятно съперник на осминафинала на отбора ни ще е Словакия. А ако сме трети – Франция.

"Знаехме, че втората част на групата и мачовете срещу Румъния и Швейцария ще бъдат много трудни – заяви след мача селекционерът на отбора на България Лоренцо Мичели, цитиран от БФ Волейбол. - Румънките показаха добри игри досега. Ситуацията не беше лесна. Опитах да променя неща по време на мача. Отговорът на момичетата, които влязоха от пейката, беше отличен. Победата не ни дава възможност да сме сигурни за второто място в групата. Предстои нова битка срещу Швейцария. Мисля, че сега трябва да се насладим на успеха и веднага да започнем подготовка за следващия двубой“.

Италинският специалист отдаде заслуженото и на съперника, посочвайки, че в тима на Румъния е имало две състезателки, които изпълняват отличен начален удар.

"Благодарение на този елемент те стопяваха преднината ни – анализира Мичели. - Знаехме, че ще ни създадат неприятности. Аз сега мисля само позитивно. Сега искам само да победим Швейцария и не ме интересува срещу кой тим ще играем на осминафиналите. Желанието ми е да отидем във Флоренция и да играем хубав волейбол. Целта ни е винаги да се подобряваме. Чака ни тежък мач".