Сърбинът Новак Джокович коментира маратонския финал срещу световния номер 1 Карлос Алкарас във формат 2 от 3 сета, в който той стигна до 39-а титла от турнир от "Мастърс 1000" сериите.

"Не мисля, че съм играл много мачове като този в кариерата ми. Мога да го сравня с финала срещу Надал на Australian Open през 2012 г. Там играхме 5 сета, сега очевидно 3, но почти четири часа. Някои фаза на мача бяха в полза на единия играч, други в полза на другия. Много равностойно беше", сподели сърбинът.

"Аз стартирах по-добре, но започнах да страдам на корта. Той се възползва, имаше сет и пробив аванс. Изигра лош гейм, за да върна пробива. Бях доста солиден в него и си помислих, че може би имам шанс. После се борех и вярвах, че мога да го направя и след това мачът можеше да отиде и в двете посоки.

Мисля, че в третия сет имах много възможности за преднина от два пробива и после мачбола при 5-3 беше невероятен. Показа какъв беше целият мач. Един от най-вълнуващите и труден от физическо и ментално естество мачове, които съм имал в кариерата си.

Не ме изненадва вече (б.р. представянето на Алкарас). Изненадваше ме може би в края на миналия сезон, началото на този. Това, което правеше, начинът, по който печелеше големи турнири беше впечатляващ. Свалям му шапка за това, че играе толкова зряло и се справя с напрежението по този начин само на 20 години. Не можем да забравим колко млад е", завърши Джокович.