Отборът на Динамо (Загреб) остана без треньора си Игор Бишчан, след като отпадна в третия предварителен кръг на Шампионска лига от гръцкия АЕК (Атина).

Бишчан води отбора в само 17 мача, като бе назначен за треньор 6 април.

Динамо (Загреб) отпадна след поражение 1:2 у дома от АЕК, а във втората среща се разигра истинска драма. Хърватите водеха с 2:0 до 90-ата минута, а в добавените 11 на редовното време домакините вкараха две попадения и оформиха крайния резултат 2:2, който ги класира в плейофите.

Според хърватския вестник "Дневник“, ръководителите на Динамо са очаквали Игор Бишчан да подаде оставка веднага след края на срещата, но това не се е случило, като това е предизвикало спешно заседание на Управителния съвет, на което е било гласувано уволнението на Бишчан.

Двата мача останаха в сянката на инцидентите с феновете на Динамо, в които привърженик на АЕК загуби живота си. 102 хървати и 3 гръцки граждани са в ареста в Гърция заради насилието по улиците на Атина.

Игор Бишчан изведе отбора до шампионската титла, записвайки шест победи и три равенства с крайно предимство от 10 точки. Новият сезон за него започна със спечелена Суперкупа, изведе Динамо до плейофите на Лига Европа и спечели четири точки в три шампионатни мача. Балансът му е 10 победи, пет равенства и две загуби в 17 официални мача.

Новият треньор на Деинамо е някогашния халф на ЦСКА Сергей Якирович.