Българите Бруно Дженев и Даниел Стоянов спечелиха титлата на двойки при момчетата на турнира до 12 г. "MNDB Open" от първа категория на Тенис Европа в София. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "15-40".

Във финала при момчетата Дженев и Стоянов победиха с 0:6, 7:5, 10-8 Дамян Аврамовски/Ерик Меолич (Словения).

Българките Карла Бързакова и Симона Попова завършиха на второ място на двойки при момичетата. Във финалната среща Бързакова и Попова отстъпиха с 0:6, 2:6 на Дионисия Кукули (Гърция) и Ана Шашавинска (Украйна).

Междувременно Даниел Стоянов се класира за финала на сингъл при момчетата. Българинът победи на полуфиналите с 6:3, 6:2 Робин Иван (Румъния). В спор за титлата Стоянов ще играе срещу Талха Булут (Турция). На полуфиналите Булут елиминира Дамян Аврамовски с 6:4, 6:4.

При момичетата Лара Борисова отстъпи на полуфиналите с 6:7(4), 0:6 от Дионисия Кукули (Гърция).

В изцяло български финал в утешителната надпревара при момичетата Карла Бързакова победи с 6:4, 6:4 Рая Маркова.

Във финала на утешителната надпревара при момчетата Стефан Телкеджиев загуби с 2:6, 2:6 от Максимилиан Хайчик от Германия.

В турнира участват тимове 2011 и 2012 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2011 е в състав Дамян Аврамовски (Бароко спорт), Камен Иванов (Изида), Илина Илиева (Виа Тенис Стар), Рая Маркова (Августа Траяна) с капитан Бранко Аврамовски.

Отбор 2012 е в състав Бруно Дженев (Макс Про 2020), Даниел Стоянов (Нефтохимик), Симона Попова (Локомотив 1924) и Карла Бързакова (ТК "НСА", гр.София) с капитан Даниел Костов.