Любомир Ганев, президентът на БФ Волейбол, присъства на награждаването на националния отбор на България до 21 години, избран за №1 на месеца от Пресклуб "България". Заедно с него беше и вицепрезидентът на федерацията Давид Давидов. Двамата ръководители поздравиха играчите ни, които станаха бронзови медалисти на световното първенство в Бахрейн.

"Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат – каза Ганев. - Това е правилният път и започваме да берем плодовете. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите."

"Това е голяма чест за нас – добави Давидов. - Всички подрастващи имат успехи. Комбинираното представяне на нашите национални формации показва едно нещо. Пред нас са само Италия и Иран. Имаме надежди за по-светло бъдеще пред нашите представителни национални тимове. Успехите при подрастващите не са гаранция за успехи при мъжете и жените. При липсата на такива при младите, не може да очакваме нищо след това."

Ганев поздрави женския тим за двете победи на старта на Европейското първенство. Нашите победиха Хърватия и Босна и Херцеговина.

"Първата беше особено важна – коментира президентът. - Радвам се, че момичетата постигнаха това. Тимът е с почти изцяло подмладен състав. Вече изпълниха целта да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с добри резултати. Идва добро поколение. При мъжете всички очакваме мачовете след 10 дни и нашето домакинско първенство във Варна. Там феновете винаги са били седмият ни играч. Дано всички да са здрави, защото имахме много проблеми с контузии. Надявам се, че тази година ще бъде различно. Момчетата имат желание да докажат, че станалото през последните години не е истинското лице на отбора."